Gerardus Winkel
lastweb.nl
Mashibo, massage
Adviesburo Veritas, Almere
Klooster Yesse
B&B Kroddeburen
Aristo Promotions
Coop Ten Boer
Knol's Groninger koek
Stormvloed, Ynskje Penning
Hardloper Huizenga

Op zuik noar Bosch, rondom Stad, over de voutstappen van Emo op bedevoart noar Bethlehem!

3de editie 2017, 17 juni, 09:00
4de editie 2020, 20 juni, 09:00


Nadat Gabriel was vertrokken riep een van de herders 'Kom we gaan naar Bethlehem!'

Inleiding:
Opeens verschijnt er een fel licht aan de hemel boven de herders. Het is een engel. De engel zegt: "Vrees niet, vrees niet, ik ben de engel Gabriƫl". Ik heb goed nieuws voor jullie. Er is een heel bijzonder kind geboren in Bethlehem. Toen de engel was uitgesproken kwamen er nog een heleboel engelen een lied zingen. Nadat de engelen vertrokken waren riep een van de herders "Kom we gaan naar Bethlehem!".

Informatie:
De 100 mijl van Sint-Annen is een uitnodigingsloop. Deelnemers van de 50 mijl van Sint-Annen 2014 en vorige edities van de 100 mijl van Sint-Annen krijgen eind 2016 een uitnodiging en begin 2017 gaan de overige uitnodigingen de deur uit. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Kan je niet wachten op de uitnodiging? Neem dan alvast contact op. Je wordt dan op de wachtlijst geplaatst.

100 mijl is natuurlijk een behoorlijke afstand. Voordat je op de wachtlijst komt, wordt op de site van de Deutsche Ultramarathon-Vereinigung (DUV) gekeken wat je prestaties van de afgelopen twee jaar zijn. Minimaal een 100KM wedstrijd, gelopen binnen 16 uur, en twee 50KM wedstrijden, gelopen binnen 7 uur, zijn vereist.

Wanneer:
Zaterdag 17 juni 2016 om 09:00.

Start/Finish:
De start en finish zijn in Sint-Annen (Groningen).

Afstand:
Het is een loop over 100 mijl of wel 160+ kilometer. Op de GPS is de route 162,5 kilometer.

Hoogtemeters:
We lopen in Groningen. Dus geen hoogtemeters.

Routebeschrijving:
Het zijn vier verschillende ronden. De eerste ronde is 45+, de tweede ronde 65+, de derde ronde 22+ en de laatste ronde 28+ kilometer. Hoofdzakelijk asfalt, beton en klinkers. Maar ook in elke ronde enige kilometers graspad en/of schelpenpad. Na elke ronde kom je weer in Sint-Annen.

Er wordt gelopen op de openbare weg, de geldende verkeersregels zijn dus van toepassing. Respecteer de overige weggebruikers en loop zoveel mogelijk op voet- of fietspaden.

Markering:
Geen, alleen een GPS track.

Verzorging:
In Sint-Annen is de centrale verzorging. Hier kom je elke ronde weer terug. Ook onderweg is er verzorging. Ongeveer elke 20 kilometer staat een verzorgingskist. Zelfbediening. Na de eerste ronde staan de puddingbroodjes weer klaar en na de tweede ronde is er dit keer rookworst. Coop Ten Boer stelt de inhoud van de verzorgingskisten beschikbaar. De puddingbroodjes en rookworsten worden gesponsord door Adviesburo Veritas uit Almere. De sponsor van de puddingbroodjes en de rookworst loopt dit jaar mee als toerist. In 2015 werd hij 2de op de 100 mijl.

Verplicht meenemen:
GPS, opgeladen mobiel, reflecterend hesje en voldoende verzorging voor 20 kilometer.

Cutt-off tijden:
Voor de gehele 100 mijl is de cutt-off 30 uur. De cutt-off voor de eerste twee ronden is 18 uur. De cutt-off tijd voor de derde ronde is 24 uur.

Uitslag 100 mijl:
Alleen als je de hele afstand van 100 mijl loopt kom je in de uitslag. Geen 100 mijl gelopen of buiten een cutt-off de verzorgingspost/finish bereikt is een DNF.

Tussenklassement:
Voor de 100+ kilometer afstand worden een tussenklassement opgemaakt. Om in het tussenklassement te worden opgenomen moet je de 100+ kilometer binnen ± 15 uur lopen. Voor alle duidelijkheid deze 15 uur is geen cutt-off voor de 100 mijl. Doe je langer dan 15 uur over de eerste twee ronden kan je dus gewoon verder op de 100 mijl.

Aandenken:
Voor elke deelnemer is er een zak Martinitorendrop beschikbaar gesteld door Aristo Promotions en een Groninger koek beschikbaar gesteld door Knol

De loper die als eerste terug is van de zoektocht naar het eiland Bosch:
De roman Stormvloed. een historische roman over de ondergang van het Waddeneiland Bosch in het begin van de 80-jarige oorlog. Gebaseerd op twee dagboeken en een brief die tijdens de renovatie van een oud pand in Groningen werden gevonden. Geschreven en beschikbaar gesteld door Ynskje Penning
De loper die het snelst om de Stad rent:
Een toepasselijke beloning. Nadat hij/zij de Martinitoren van alle kanten heeft gezien krijgt hij een replica van de Martinitoren. Beschikbaar gesteld door Aristo Promotions

100mijl
Voor pelgrims is het gebruikelijk om pelgrimstekens op kleding te dragen. Bijvoorbeeld, kleine schelpjes, beeldjes of medailles. Dit als tastbare herinnering dat de bedevaart is volbracht. Om te laten zien dat wij op bedevaart zijn geweest krijgt je bij je eerste finish op de 100 mijl een Sint Anna medaille. Deze is beschikbaar gesteld door Sint Gerarduswinkel in Wittem.


Sint Anna medaille gerardus winkel wittem

Bij een volgende finish ontvang je een Sint Jacobsschelpje. Deze kan je aan de medaille van je eerste finish bevestigen. De Sint Jacbosschelp is het symbool van de pelgims en net als de schelp zijn pelgrims oersterk; ze leveren een enorme prestatie. Dat kan, bijvoorbeeld, het lopen van de route naar Santiago de Compastella zijn of zoals wij doen een 100 mijls bedevoart noar Bethlehem.

Voor de tweede keer een finish, een jacobsschelp

Minder dan 100mijl!
Dan ook geen pelgrimsteken maar voor de moeite een medaillelint. In 2017 voorzien van een Heilige Christoffel medaille. De Heilige Christoffel voorkomt ongelukken onderweg en zorgt dat je veilig thuis komt. Tijdens de reis zal de Heilige Christoffel over je waken en je weer veilig thuis brengen. Met hulp van de Heilige Christoffel en de juiste training en kan je juni 2020 de Sint Anna medaille verdienen?

In 2017 voorzien van een Heilige Christoffel medaille.

Voor de snelste:
Voor de deelnemer die dit jaar als eerste terug is van Bethlehem het boek over Hardloper Huizenga, een vergeten wonderatleet. Op een mooie voorjaarsavond in 1915 betreedt Louwe Huizenga het Noordersportterrein in Groningen. De noordelijke atletiektop is er in training en de 21-jarige slagersknecht vraagt of hij een keertje mee mag lopen. Tot ieders verbazing wint hij de trainingswedstrijd met groot gemak, in zijn slagerskloffie en op gewone schoenen. Een legende is geboren. Het boek is beschikbaar gesteld door de schrijver Job van Schaik.

boek Hardloper Huizenga voor de snelste

Kosten bijdrage:
20 euro

Deelname aan de 100 mijl van Sint-Annen is geheel en uitsluitend op eigen risico en de organisatie aanvaard geen aansprakelijkheid.